IMG_edicio19

Des de l’abril de 2016 el Centre Cultural Sant Josep i “l’Associació per al foment de la màgia Actitud W242” col·laboren en la difusió de la màgia en la ciutat. Fruit d’aquest treball, ha sorgit una comunitat d’aficionats per la màgia amb molta força i energia per desenvolupar grans projectes.

La tercera edició del TrèvoLH és un clar exemple, l’edició 2019 del Festival de màgia de prop de la ciutat va esdevenir un èxit de públic i d’implicació de la comunitat màgica per fer possible aquest nou repte. Tot oferint espectacles i formació en un moment concret i en un espai únic de la ciutat.

A continuació teniu un petit recull gràfic de l’esdevenir del festival:

Gales de màgia.

Espectacle: “Yo, de mi, conmigo” de Xulio Merino.

Espectacle: “MILAGRO” de Mario Lopez.

Taller de Màgia en família.

Conferencia de Mario López

Cooperació.

A més, la màgia del festival va viatjar fins al Sàhara, ja que la recaptació total* de les entrades de totes les gales i espectacles del TrèvolH 2019 ha finançat projectes de l’ONGD L’Hospitalet amb el Sàhara. La recaptació s’ha destinat a col•laborar en el finançament del “Projecte de salut als campaments de refugiats i refugiades”.

L’Associació L’Hospitalet amb el Sàhara va ser constituïda l’any 1.996 per un grup de famílies de la ciutat de L’Hospitalet de Llobregat, que van acollir nens i nenes procedents dels campaments de refugiats de Tindouf a Argèlia. És una ONG, sense ànim de lucre, que treballa per augmentar la consciència i la col·laboració ciutadana vers la situació del poble sahrauí, per a desenvolupar projectes de cooperació i solidaritat amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida als campaments de refugiats. Entre els diferents projectes que desenvolupa l’associació, realitza el Projecte de salut als campaments de refugiats i refugiades. Aquest projecte, engloba diferents accions dirigides a millorar la salut dels refugiats/es sahrauís i a proporcionar tant medicaments com material sanitari, prèvia demanda tant dels diferents ambulatoris com de col·lectius que treballen en els àmbits de la salut als campaments com, els Afectats per les mines anti-persona, el Col·lectiu de Llevadores, l’ambulatori de Castro, entre d’altres.

La recaptació del festival, s’ha destinat concretament a la reconstrucció de l’espai de l’ambulatori de Castro, una escola d’educació especial ubicada en una de las wilayas dels campaments. Aquest ambulatori disposa d’un dispensari mèdic, on es distribueixen medicaments a la població sahrauí de forma gratuïta.

*(descomptant impostos i comissions de la plataforma de venta on-line)

Aparició en mitjans audiovisuals