IMG_edicio21

Des de l’abril de 2016 el Centre Cultural Sant Josep i “l’Associació per al foment de la màgia Actitud W242” col·laboren en la difusió de la màgia en la ciutat. Fruit d’aquest treball, ha sorgit una comunitat d’aficionats per la màgia amb molta força i energia per desenvolupar grans projectes.

La cinquena edició del TrèvoLH és un clar exemple, l’edició 2021 del Festival de màgia de prop de la ciutat va esdevenir un èxit de públic i d’implicació de la comunitat màgica per fer possible aquest nou repte. Tot oferint espectacles i formació en un moment concret i en un espai únic de la ciutat.

A continuació teniu un petit recull gràfic de l’esdevenir del festival:

Gala MÀGIALH

Gala 5è Aniversari


Espectacle: “Umbral” de Gisell.

Espectacle: “Antología de la Cartomagia Española” de Miguel Gómez.

Espectacle: “Magia perversa...¡Zas!” de Pipo Villanueva i Jaime Figueroa.

L’exposició TrèvoLH

Conferència Miguel Gómez.

Cooperació.

A més, la màgia del festival va viatjar fins a Níger, ja que la recaptació total* de les entrades de totes les gales i espectacles del TrèvolH 2021 ha finançat projectes de la Fundació Campaner. La recaptació s’ha destinat a col•laborar en el finançament del projecte que té per objectiu la cura, prevenció i erradicació de la malaltia del NOMA, a la regió de Diffa (Níger).

El Noma o Cancrum Oris, és una infecció de gangrena d’acció ràpida que destrueix les membranes mucoses dels teixits orals i facials. Es desconeix l’etologia exacta d’ell però amb major freqüència ocorre en infants malnodrits i que viuen en àrees amb el sanejament deficient així com indiquen les dades de l’Organització Mundial de la Salut i per l’ experiència pròpia de la Fundació Campaner en el terreny durant aquests anys. El Noma amb penicil·lina es cura però la prevenció de la malaltia es basa en una alimentació equilibrada i higiene..

Níger és un país de l’Àfrica Occidental, quasi tres vegades més gran que Espanya, amb predomini de zones desèrtiques, amb baixa densitat de població i gran manca de recursos naturals. Níger té l’índex de desenvolupament humà més baix dels 189 països analitzats per les Nacions Unides. La Fundació Campaner actua sobretot en la regió de Diffa, al sud-est del país a més de 1.500 km de la capital, Niamey. Diffa a més de ser una de les regions més pobres del Níger està greument afectada per la pressió que Boko Haram exerceix des de la veïna Nigèria.

La Fundació Campaner entén que per aconseguir l’erradicació del Noma al Níger no hi ha prou, amb afrontar els aspectes mèdics del problema. S’ha d’actuar també sobre les causes que fan que la malaltia prosperi, i sobre la capacitat dels nens, i especialment les nenes, de poder tenir una vida digna, més enllà de l’estigma cultural, després d’haver superat o evitat la malaltia. És per això que la Fundació Campaner defineix la seva actuació a partir de tres eixos bàsics; la prevenció de la malaltia, l’assistència sanitària i la reinserció dels infants afectats.

La màgia del TrèvoLH va viatjar fins a Níger per omplir-lo d’il·lusió.

*(descomptant impostos i comissions de la plataforma de venta on-line)

Aparició en mitjans audiovisuals