IMG_edicio20_395

Des de l’abril de 2016 el Centre Cultural Sant Josep i “l’Associació per al foment de la màgia Actitud W242” col·laboren en la difusió de la màgia en la ciutat. Fruit d’aquest treball, ha sorgit una comunitat d’aficionats per la màgia amb molta força i energia per desenvolupar grans projectes.

La quarta edició del TrèvoLH és un clar exemple, l’edició 2020 del Festival de màgia de prop de la ciutat va esdevenir un èxit de públic i d’implicació de la comunitat màgica per fer possible aquest nou repte. Tot oferint espectacles i formació en un moment concret i en un espai únic de la ciutat.

Tot i que el festival es va suspendre al maig a causa de l’estat d’alarma que va provocar l’epidèmia de la COVID-19, es va reprogramar, amb totes les accions preventives necessàries per garantir la seguretat de tothom, en les instal·lacions del Centre Cultural Sanfeliu del 22 al 24 d’octubre.

A continuació teniu un petit recull gràfic de l’esdevenir del festival:

Gala MÀGIALH

Gala Homenatge Gabi Pareras

Podeu tornar a veure aquesta emotiva gala des del següent enllaç.

Espectacle: “Intimagia” de Joaquín Matas.

Espectacle: “Amarillo” de Luis Olmedo.

Espectacle: “Mi público soñando en colores” de Miguel Ajo.

L’exposició TrèvoLH

Conferència Luis Olmedo.

Cooperació.

A més, la màgia del festival va viatjar fins a Costa d’Ivori, ja que la recaptació total* de les entrades de totes les gales i espectacles del TrèvolH 2020 ha finançat projectes de l’ONGD Ven Lumon Treballem Junts. La recaptació s’ha destinat a col•laborar en el finançament de la construcció d’un pou d’aigua potable alimentat per energia solar a la població de Seambly (Costa d’Ivori).

Seambly és una població de 2.500 habitants de la regió de Manque que pertany a la Prefectura de Facobly. La seva economia està basada en el cultiu del cafè, cacau, plàtan, iuca i blat de moro. Té una petita escola de primària, però no té institut de Secundària ni cap servei de salut. Joves i malalts han de caminar una hora per ser atesos. No té cap accés a l’aigua potable. Es construirà un pou de 120 metres de profunditat en el centre del poble i una xarxa de distribució d’aigua que apropi el servei a les famílies. Una instal·lació fotovoltaica amb panells solars alimentarà la bomba hidràulica que extraurà l’aigua potable de forma mecànica. També es construiran diverses fonts en el territori.

L’objectiu del projecte és dotar a la població de Seambly d’una instal·lació d’aigua potable que millori la salut del conjunt del veïnat. Actualment, l’aigua per beure i cuinar l’obtenen d’una bassa d’aigua estancada que no reuneix condicions de salubritat i no té cap tractament de potabilitat. En els darrers tres anys Seambly ha patit dues epidèmies de còlera que han provocat una gran mortalitat entre els infants i la gent gran. Els casos de disenteria i de parasitisme són molt alts entre els infants de 0 a 6 anys. El segon objectiu del projecte és millorar les condicions de vida de les nenes i de les dones que cada dia fan llargs desplaçaments carregades amb l’aigua des de la bassa fins al poblat.

Fa 10 anys la població de Seambly va crear una entitat que aglutina les famílies de la població amb l’objectiu de millorar les condicions educatives i sanitàries. “Entente pour le Développement de Seambly” serà l’encarregada d’organitzar la comissió de treball que gestionarà la distribució de l’aigua, el manteniment de les instal·lacions i la sostenibilitat futura del projecte. Un expert en projectes hidràulics i solars dirigirà tota l’obra, formarà el personal que hi treballarà i impartirà els tallers informatius i de sensibilització al conjunt de la població

La màgia del TrèvoLH va viajar fins a Seambly per omplir-lo d’il·lusió.

*(descomptant impostos i comissions de la plataforma de venta on-line)

La màgia del festival ja ha arribat a la població de Seambly (Costa d'Ivori), gràcies a tothom!!!!

Aparició en mitjans audiovisuals

Entrevista a Radio Cornellà click aquí